Select your language



Sort de documënt: Video

Titul:

Martin Mussner
Savëis y saus 03 | Gherdëina | Sëlva | 2023 – sot. ITA
9:03"



Descriziun: Éi fat la scola per l’agricoltura a Persenon. Daldò sun stat tl’Austria a fé na scola prufescionela mé por la laurazion dl lat. Iló éi empará chësc mistier. Do che i sun stat a scola éi scumencià a lauré fora i locai ch’an à bujën a fé chisc prudoc. I on scumencià a fé ciajuei, uni ann deplu. Al momënt n’on 5-6 sortes y plu sortes de yogurt.

Ho frequentato la scuola agraria a Bressanone, e poi una scuola professionale in Austria, specifica per la lavorazione del latte. Lì ho imparato il mestiere. Finita la scuola ho iniziato ad allestire i locali necessari per la produzione. Abbiamo iniziato con i formaggi che di anno in anno sono aumentati. Ne facciamo di 5-6 tipi e anche vari yogurt.


Lingaz: LG IT

Autur: Paolo Vinati

Copyright: Istitut Ladin Micurá de Rü

Media: