Sort de documënt: Video
Titul: Martin Mussner
Martin Mussner
Savëis y saus 03 | Gherdëina | Sëlva | 2023 – sot. ITA
9:03"
Descriziun: Éi fat la scola per l’agricoltura a Persenon. Daldò sun stat tl’Austria a fé na scola prufescionela mé por la laurazion dl lat. Iló éi empará chësc mistier. Do che i sun stat a scola éi scumencià a lauré fora i locai ch’an à bujën a fé chisc prudoc. I on scumencià a fé ciajuei, uni ann deplu. Al momënt n’on 5-6 sortes y plu sortes de yogurt.
Ho frequentato la scuola agraria a Bressanone, e poi una scuola professionale in Austria, specifica per la lavorazione del latte. Lì ho imparato il mestiere. Finita la scuola ho iniziato ad allestire i locali necessari per la produzione. Abbiamo iniziato con i formaggi che di anno in anno sono aumentati. Ne facciamo di 5-6 tipi e anche vari yogurt.
Ho frequentato la scuola agraria a Bressanone, e poi una scuola professionale in Austria, specifica per la lavorazione del latte. Lì ho imparato il mestiere. Finita la scuola ho iniziato ad allestire i locali necessari per la produzione. Abbiamo iniziato con i formaggi che di anno in anno sono aumentati. Ne facciamo di 5-6 tipi e anche vari yogurt.
Lingaz: LG
IT
Autur: Paolo Vinati
Copyright: Istitut Ladin Micurá de Rü
Media: